lab Υπηρεσίες Η Εταιρεία μας Επικοινωνία Νέα
blog

ΑΡΘΡΑ

Ανδρομυκώσεις

17 Ιουλίου 2020


Είναι βραδέως εξελισσόμενες ασθένειες των φυτών που οφείλονται σε προσβολή των αγγειωδών ιστών από μύκητες...





Νηματώδεις, τα έξυπνα παράσιτα

25 Ιουνίου 2020


Οι νηματώδεις δεν είναι έντομα, αλλά μικροσκοπικοί, λεπτοί σκωληκόμορφοι οργανισμοί, γι 'αυτό ένα κοινό όνομα γι' αυτούς είναι τα σκουλήκια...





Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων

22 Ιανουαρίου 2020


Το ανώτατο όριο υπολειμμάτων (MRL), είναι η μέγιστη ποσότητα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων που αναμένεται να παραμείνει στα τρόφιμα όταν χρησιμοποιείται ένα φυτοφάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας, γεγονός που δεν θα αφορά την ανθρώπινη υγεία ...





Πώς αποθηκεύουμε σωστά το ελαιόλαδο

27 Δεκεμβρίου 2019


Το ελαιόλαδο μετά το πέρασμά του από τους διαχωριστήρες του ελαιουργείου περιέχει διάφορες ουσίες (ξένες ύλες και υγρασία), που κατακάθονται με τον καιρό στα δοχεία αποθήκευσης. Είναι οι κοινώς γνωστές μούργες. Το ελαιόλαδο πρέπει να απαλλαγεί απ’ αυτήν τη μούργα, όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητά της γιατί γίνονται ζυμώσεις και μεταδίδουν άσχημη μυρωδιά στο ελαιόλαδο, και υποβαθμίζουν την ποιότητά του. ...



Βασικοί λόγοι ανάλυσης εδάφους.

23 Δεκεμβρίου 2019


Το έδαφος είναι η βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένο το οικοδόμημα των καλλιεργειών του κάθε παραγωγού. Αποτελεί ουσιαστικά την πηγή τροφοδότησης θρεπτικών συστατικών των καλλιεργειών. Βάσει αυτού του γεγονότος και λαμβάνοντας υπόψη πως η εδαφοανάλυση είναι μία διαδικασία που έχει μπει σε δεύτερη μοίρα για τους περισσότερους Έλληνες παραγωγούς, γεννάται τελικά το ερώτημα: ...